Glöm fläckfritt

söndag, 26 augusti, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Älskar hösten. Äntligen slipper man gå omkring halvnaken. Tycker om att vara påklädd. Och gärna någorlunda välklädd, även om det kan bli si och så med det senare. Har man hund, som ibland får sitta i ens knä på bussen till jobbet, så är en fläckfri look bara att glömma. Likaså om man som jag är nyfiken på miljöer där det slipas eller lagas mat eller målas. Hoppsan, liksom. Men den tidiga hösten bjuder också på en egen klädknepighet. När jag går hemifrån på morgonen strax efter sju, för att ta bussen till Beckmans Designhögskola, så är det rätt svalt. Några timmar senare dånar sensommarvärmen över mina axlar i arbetsrummet. Går jag ut på lunchen råder också sommartemperatur, men när jag småningom drar mig hemåt framåt aftonen är det kylslaget igen. Har fortfarande inte hittat det ultimata ytterplagget för den här mellanperioden. Under ett flertal år hade jag en klassisk trench från Burberry som funkade rätt okej, men den finns tyvärr inte kvar längre. Min egen lösning är för tillfället en nylonparkas från Acne som går att knöla ihop och som tål att fläckas, alternativt en kashmirtröja över axlarna. På fötterna då? Gympaskor eller Margiela. Alltid barfota förstås. Veckan som stundar är en typisk höstjobbvecka, vilket innebär att jag idag meddelade maken ”Sorry, men den här veckan kommer jag att vara borta precis varenda kväll”. Sånt är livet som rektor för Beckmans. Och det är kul!

Var på kalajs hemma hos Landshövdingen.

Köpa fler pärmar….

Blev med ny parfym!

Helgerna ägnas bland annat åt att kolla på konst.

Kommentera