En kropp olika storlekar

lördag, 9 juni, 2018 av Camilla Thulin
De flesta kroppar har flera olika storlekar. Överdelen kan vara 38 och stussen storlek 44. Det är inget ovanligt.

Vet man om att kroppen drar större storlek nedtill än upptill ska man försöka välja kläder efter det. Toppar och kjolar och byxor är den bästa varianten, liksom klänningar med midja och vid kjol och korta dräktjackor. Kavajer gör sig bäst på kvinnor med smala rakare höfter. I den regelrätta kavajen finns det sällan plats för ett par rejäla höfter. En klassisk sådan figur är Christina Hendricks från Mad Men och kokerskan Nigella Lawson (på bild innan hon krympte).

Är din överdel däremot 44 och stussen storlek40 har du det omvända scenariot. Toppar, kjolar och byxor blir bra. Raka klänningar med fickor i sidan är fint. Här behövs nog några stygn av ändringsskräddaren runt höfterna eftersom bystmåttet är 44 så blir stussmåttet alldeles för stort. Drottningen av denna figur är Charlene, furstinnan av Monaco.

Har man tur så är man en och samma storlek rakt igenom och då blir det genast enklare.

 

 

 

Kommentera