Se framåt och bakåt för att se nuet

söndag, 20 maj, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Mängden pollen gör att jag drar mig för att vistas för länge utomhus. Ägnar mig under helgen åt läsning, enkel matlagning, och morgonturer till simbassängen. Som tur är har Kim synkat pollenattacken med att halta, verkar vara en sträckning, så inte heller han skall ut och promenera några längre sträckor. Som tur är har vi en makalöst vacker park precis utanför vår port. Gårdagens middag blev en Sallad Niçoise, perfekt en försommarkväll. Lektyren består just nu av Julian Barnes vars karaktär Tony i boken resonerar ungefär så här: istället för att föreställa sig själv som tio eller femton år äldre, och fantisera om vad man gör DÅ, så föreställ dig själv i framtiden, men blicka tillbaka och låt den personen titta på vem du är NU. Ett väldigt effektivt sätt faktiskt. Prova själv får du se! Det är lätt hänt att glömma bort nuet, som aldrig återkommer. Häromdagen fick jag besök på Beckmans Designhögskola av Susanne Ljung och radioprogrammet STIL i P1. Susanne intervjuade mig i drygt två timmar om mig själv, min stil, min uppväxt, om att vara chef. Det var en riktig terapistund. Kändes inte alls tokigt faktiskt. Nu är det dags för en promenad till Eriksdalsbadet för lite vederkvickning och hjärngympa – jag tänker bra i bassängen. Och imorgon är det skoldags igen, på tisdag är det för övrigt sista dagen på Beckmans Designhögskolas examensutställning. Kom vettja! Mer info hos beckmans.se

Susanne Ljung med kollega.

Salladen preppad och klar.

Kommentera