Vårkyckling och couscous

söndag, 11 mars, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Som vanligt har helgen ägnats åt mycket matlagning. Igår blev det varsin liten fin vårkyckling, bräserad i halvtorr sherry, kycklingfond och schalotten samt dragon. Sedan gjordes en dragonsås på enklaste vis: kycklingarna lyftes upp och hölls varma. Ner i stekgrytan åkte vispgrädde och lite mer torkad dragon, fick puttra ihop. Smakades av. Till det hela serverades pressad potatis.

Idag står couscous mechoui på menyn. Ett par kamrater är inbjudna. Lammbogen kokades redan igår. Idag skjutsas den in i ugnen och merguqzkorvarna kommer att stekas på grillplatta. Nu kokar kålrot/morot i lammbuljongen. Senare tillsätts courgettes och selleri. Harissa, kikärtor och russin serveras vid sidan av. Couscousgrynen lagar jag på enklaste vis: saltar grynen, över med lagom mängd hett vatten, täck med folie och låt stå. Hej då.

Kommentera