Äntligen hemma

lördag, 6 januari, 2018 av Camilla Thulin

Lördagen följer sin vanliga rutin, tvättstuga, långpromenad, matshopping, tvättstuga, promenad, matlagning, middag, lite data, promenad och tidig kväll. Har två mattips idag. Just nu är broccolin superfin och dessutom till ett hyfsat pris. Jag klyver kvistarna, steker dem lätt i rapsolja och oystersås, stek och salta efter behag. Jag gillar dem knispriga, super gott och har inger med den sönderkokta broccolin man fick i skolan att göra med, vilket har fått mig vägra broccoli tills, typ nu. På mina promenader brukar jag plocka rosmarin kvistar från stadens blomsterdekorationer, så även idag, några kvistar till husbehov. De fick bli kycklingens krydda idag. Smör i botten, rikligt med rosmarin i botten, salta och peppra kycklingen, på med mer rosmarin på toppen och givetvis smörklickar. In i ugnen på 175 grader o c:a 80 – 90 minuter, slowcocking och mycket gott.


Kommentera