Vinterpromenad

lördag, 30 december, 2017 av Camilla Thulin

Här händer det inte heller så mycket och skönt är väl det. I vanliga fall är det ju mega turbo vart jag än vrider mig. Det är härligt att slippa göra något, slippa passa en tid, gå upp när man orkar och gå och lägga sig supertidigt. Dagens simpla äventyr var en titt på båten och en promenad utmed vattnet. Har lyckats fånga några av Yalikavak/Geriş äldre bebyggelse, tyvärr helrisiga. Man är ju inte så mån om att ta hand om gamla stugor här, vilket är förunderligt. Har fått det förklarat för mig att nationen är ung och att man fortfarande strävar efter nytt, men det kommer att vända förr eller senare. Här är det flottate med en nybyggd skrytvilla i betong, glas och stål än en renoverad klassisk 1800-tals kåk i natursten, trä och fina tegelpannor. Tur att smaken är som baken, delad.

Som huset nedan borde fler hus se ut som, en klassisk Bodrumlåda med fina snickerier. Enkelheten är så vacker.

Kommentera