Läser

onsdag, 27 december, 2017 av Camilla Thulin

Hinner aldrig läsa hemma i Stockholm, men hemma här i Yali, sänker sig lugnet och äntligen kan jag fördjupa mig, oftast i ett manus, men just nu i en roman. Har precis avslutat årets romandebutant, Agnes Lidbecks makalösa roman om Anna, ”Finna sig”. Träffade Agnes härförleden på ”Årets Svensk” gala, där jag förövrigt hade äran att medverka i juryn. Fru Lidbeck visade sig vurma för vintage och humanism, så vi hade en hel del gemensamt att tala om, men tiden är knapp på denna typ av tillställningar, så jag fick hennes bok på posten. En fantastisk skildring av den traditionella kvinnan och vad hon och omvärlden förväntar sig, i mångt och mycket skrämmande läsning, mer eller mindre en horror story, kan varmt rekommendera denna skarpsinta roman. Nu ska ja äntligen kasta mig över ”Se på mig” en biografi över Zarah Leander, som fått många lovord. Har varit fascinerad av denna fantastiska diva sedan barnsben. Har dessutom lärt känna en av hennes gamla ”butlers” galadivan Jörgen Mulligan, den tindrande aktören och  musikalstjärnan på Östgötateatern. Det finns ingen, som kan gestalta och sjunga, som Zarah som herr Mulligan. Flott ska det vara, annars får det vara…..hehehe.

  

Kommentera