God Jul från Turkiet

söndag, 24 december, 2017 av Camilla Thulin

Som vanligt är jag på resande fot. Ovanligt nog en semi arbetsresa, jobb och jul i Yalikavak, Turkiet. Nuförtiden är förbindelserna halvkassa, så en övernattning är legio, men vad gör det när man tar kvällplanet, äter god middag och har det topp. Nuförtiden är det även extremt billigt att bo på 5 stjärnigt hotell, turisterna har svikit Turkiet, tyvärr, dock inte vi. Vi landade i Bodrum på morgonkvisten, raka vägen till cash and carry Metro, för att storhandla lite och vidare till brödbutiken och slutligen till fiskhandlaren för att handla kvällens sjötunga, dill på turkiska. Vår gamla plasticfantastic gran hade helt rostat ihop, så det var bara att åka iväg till en annan stormarknad och köpa en uppdaterad mer modern och snygg gran. Nu är vårt lilla julpynt klart och snart vankas det middag. Ute stormar det och katterna är inne och vill absolut inte gå ut. De är välskötta och väldigt stora och tjocka, så kamraterna sköter om dem fint. God Jul från Yalikavak, hoppas din jul inte blir total kaotisk och jobbig med stökig släkt och annat. Vi firar i absoluta stillhet, bara god mat, lite champagne och inga julklappar.

Hotellgran

Julpynt på Metro

Katterna är mycket förundrade över min coiffe idag

 

Kvällens efterrätt, som marineras i en underbart mogen citron.

Kommentera