Nu blir jag rektor

tisdag, 19 december, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Idag blev det officiellt, från och med den 15 januari 2018 har jag ett nytt jobb, som rektor för Beckmans Designhögskola. Nedan finner ni presstexten som åkte iväg idag. Ser så fram emot detta!

 

Karina Ericsson Wärn, chef för Konst/Design på Kulturhuset Stadsteatern, tillträder som rektor för Beckmans Designhögskola i januari.

Karina Ericsson Wärn har drygt trettio års samlad arbetserfarenhet från högskoleutbildning och fälten konst, design, kommunikation och mode. Hon har under lång tid arbetat i ledande chefspositioner, från att ha varit chef för (och grundare av) konsthallen Index The Swedish Contemporary Art Foundation till att vara chef för den svenska statliga myndigheten IASPIS. Däremellan har hon bland annat ansvarat för utbildningen vid Curator Lab/Konstfack, själv varit verksam som curator samt som trendanalytiker och skribent och gett ut ett femtontal publikationer, framförallt inom mode.

–Design och kommunikation är en stor del av allas vår vardag, och nu händer det väldigt mycket inom skolans olika utbildningsgrenar. Det handlar om allt från innovationer till olika aspekter på hållbarhet. Just nu, är det kanske också viktigare än någonsin, att hävda att konstnärligt arbete och utbildning har betydelse, säger Karina Ericsson Wärn, ny rektor på Beckmans.

–Karina Ericsson Wärn har en bred erfarenhet av design, mode och konst och därtill ett beprövat ledarskap. Med sin entusiasm och erfarenhet kommer hon tillsammans med Beckmans personal kunna ta skolan in i framtiden, säger Lars Strannegård, styrelseordförande.

–Utöver att vara en viktig och tongivande designhögskola så är Beckmans ett begrepp – det är många som har ett indirekt eller direkt förhållande till Beckmans Designhögskola. Att ha fått styrelsens förtroende att leda skolan är jag väldigt glad över, säger Karina Ericsson Wärn

Kommentera