Parisisk meny

lördag, 16 december, 2017 av Karina Ericsson Wärn

I vårt hushåll är det maken som står för markservicen. Det är aldrig något vi pratat om, utan det har bara blivit så då jag är den som arbetar mer. Men fördelningen har inte alltid sett ut så här. När vi arbetade lika mycket (med betoning på mycket) delade vi på hemarbetet. Maken är en fantastisk matlagare. När jag landade i Paris fick jag fantastisk sjötunga till middag, och häromkvällen serverades saltimbocca. Igår blev det dock en tur till vår kvarterskrog Polidor. Där får man välja ur menyn med omsorg. Vissa rätter avråder jag direkt från, som laxen. Till Polidor går vi främst för miljöns skull, och folklivet. Imorgon bär det av till Stockholm igen och några intensiva arbetsdagar samt en middag med gäster och så Svenska Akademiens högtidssammanträde inte att förglömma. Då åker långkjolen från granntantens ateljé på igen. Och nu återstår bara lite mer jobbtexter att skriva och bearbeta. Kommer åka iväg nästan klar….i övrigt spanar jag i bokhandelsfönster efter lite julläsning.

 
Kommentera