Karaktärer växer fram

onsdag, 13 december, 2017 av Camilla Thulin

Ännu en fin dag tillsammans med mina kollegor på Östgötateatern i Norrköping. En av de få teatrarna, som har ateljéer och verkstäder kvar, de har sluppit outsourcing, vilket alltid är lite jobbigt, för alla inblandade. Dagens kostymprov var på Niklas, som ska spela Rossellini. Niklas är en ovanligt snygg man, som måste få lite hjälp att förvandla sig till en medelålders regissör med viss rondör och något tunnhårig. Med hjälp av tjockbody och maskavdelning, så kommer det att bli finemang. Här har vi jobbat lite workshopsbetonat, vilket innebär att jag har listor på alla scener och typ av plagg vi ska ha. Efter den listan plockar vi sedan på kostymlagret. Så idag har vi plockat ihop Roberto och jag känner mig nöjd. Givetvis ska en del ändringar göras och vissa färger ändras, klassiskt teaterarbetet, vilket är väldigt kul. Nu sitter Musse och jag på X2000 hem, förvisso försenat, som vanligt, men tåget tuffar på och snart anländer vi slutdestinationen.


Kommentera