Testar Nobelstassen

lördag, 9 december, 2017 av Karina Ericsson Wärn

När ens vardagsklädsel inte styrs av strikt klädkod kan det vara viktigt att prova Nobelstassen, och liksom gå in den, så man känner sig bekväm när det väl gäller. Sagt och gjort. Min hos granntanten skräddarsydda stass består av kjol med löst släp i organza samt blus. Allt i piggt svart. Var genast tvungen att stuka till det hela lite, för att inte känna mig FÖR elegant (förlåt Thomas och Reza..). Så bort åkte rosetterna runt ärmarna, som jag själv beställt. De blev istället till två skärp med flott rosett runt midjan. Och blusen blev lite väl kysk så den kommer jag låta vara mer uppknäppt än planerat. Med rätt behå under, och halsbandet placerat på rätt ställe så kommer det bli bra. Vad gäller skorna så har jag inte riktigt bestämt mig ännu, det lutar åt ett par vinröda mockaskor med öppen tå (som jag glömt bort fanns i garderoben). Faller valet på dem, så kommer jag begå etikettsbrott då strumplöst inte anses som korrekt klädsel. Men dags att bryta just den konventionen.

Kommentera