Rutiner

onsdag, 6 december, 2017 av Camilla Thulin

Som handelsresande i teatermaskineriet sedan många år tillbaka måste jag bo bra och ha rutiner. Just nu befinner jag mig i trevliga Malmö veckovis på provningar, Malmö Operan vårmusikal Pippin. Som snart 60-årig dam funkar det inte att bo halvdant, då man lämnar make och hund i sticket. Maken repeterar 14h per dygn och hund måste bo på Helenas Hundhotell, så hundliv funkar ej. Förr gick det att resa med tåg  och hund till Malmö, men nu har jag inte tid, eftersom man måste åka dagen innan, för att verkligen vara säker på att komma i tid, vilket innebär en hotell natt till – helt vansinnigt, vad är det som händer??? Att vara hemifrån ständigt och jämnt kräver stränga rutiner för min del, om jag ska stå ut. Samma hotell, denna sväng, hotell Renaissance, är nöjd, tyst, trevlig personal, bra stärkta lakan, täcke och kuddar, dun och stora rum man kan vara i och fin frukost, vad mer kan man begära. Jag känner mig hemma här, nu. Hämtmat hos japanska Hai på Davidhallstorg, samma rätter varje gång, personalen har lärt sig, the precidia…..toppen helt enkelt. Som tur är har jag några mycket goda vänner här i Malmö, som ibland har tid att förbarma sig. I det hela så är det makalöst fint att vara i Malmö, men just nu skulle jag helst vilja vara hemma med maken.

Fantastisk uppvisning av Pippin på vår kollationering igår!

Ett av landets vackraste apotek ligger i Malmö, bredvid Rådhuset, 1897.

Samma korridor.

Samma hämtmat.

Och frukost.

Är otrogen med ett annat teaterhus i Jönköping, Spira och Staffanowicz!

Kommentera