Hemligheter i Paris

onsdag, 29 november, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Hjärnan är helt upptagen på att arbeta med gestaltningen kring vår sista utställning 2018 på Kulturhuset Stadsteatern. Självklart är projektet hemligt ett tag till. Men i mitt arbete med att skapa en gestaltning så gäller det förstås att tänka ut en rumslig arkitektur som hänger ihop med utställningens innehåll. Det handlar om allt från väggars dimensioner till färgval och hur man vill att publiken skall röra sig. I vilken ordning skall utställningen upplevas? I många fall handlar det om att skapa ytor och synfält som betraktaren egentligen inte reflekterar över, men som får besökaren att uppleva utställningsbesöket som harmoniskt (om det nu är det man vill) och givande. Det går förstås också att bygga in irritation och frustration – det gäller att välja rätt. Just denna utställning har ett väldigt känsligt innehåll, därför gäller det att gå varsamt fram…att promenera i Luxembourgträdgården hjälper mig att tänka rätt. Fast det kan ju bli fel ändå, ska gudarna veta.

Kommentera