Fina fisken i Paris

onsdag, 29 november, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Arbetsdagen avklarad. Nu börjar middagsplaneringen – och idag får det helt enkelt ätas på krogen då dagen till 110% ägnats åt annat än matplanering och matshopping. Det får bli en tur till någon av adresserna i kvarteret. Men frågan är om gårdagens middag kan överträffas? Då åt vi en hemlagad Bar, fjällad och urtagen – fylld med fänkål och citron, skjuts in i ugnen på 190 grader saltad och insmord i olivolja. Några stjälkar selleri som blev över från bolognesekokeriet fick åka med också. 35 minuter senare var fisken klar, och helt gudomligt god. En ensam tomat och lite överbliven färk getost fick bli en sidosallad, till dessert mango – den är som allra bäst nu. Och jag gillar att servera den på samma sätt som man gör på de asiatiska krogarna. Men nu mot en annan middag någonstans…..

Kommentera