Inspiration inför Nobel

onsdag, 15 november, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Idag är det dags att besöka skräddare Thomas Nordin i ateljén. Han skall sy min kreation till Nobelfesten, som har klädkod Högtidsklädsel. Det vill säga elegant maxilångt eller folkdräkt. För att underlätta hans arbete har jag satt ihop en liten kollektion inspirationsbilder. Thomas måste ju ges förståelse för vad jag vill ha, fast att jag knappt vet det själv. Kl.09.00 har vi vårt första möte, då skall vi diskutera modeller, välja tyg, ta mått. Sedan blir det för mig att galoppera till en lång dag på jobbet med ett pärlband av möten. Det här tar jag med mig till Thomas:

Gillar Balenciaga nedan, men är personligen för stor nedtill. Överdelen skulle behöva vara av size zeppelinare för att uppnå önskad formkontrast. Går bort.

Ockås Balenciaga. Ursnyggt, men för mycket volym för min del.

Trevliga Balenciaga former.

Också Balenciaga, och det här är en silhuett jag känner mig snygg OCH bekväm i. Vårt slutresultat skall förstås vara MAXIlångt. Klädkod högtidsklädsel.

Också Balenciaga, och nu kommer vi än närmare. Fast så här extravagant behöver inte tyget vara. Viktigast är en monokromt SVART look.

Har alltid beundrat Caroline Herreras svart/vita look och silhuett. Älskar kroppsnära skjorta med vid kjol. Så det får det gärna bli! Tvådelat blir finfint. Gärna skjorta med någon dramatisk detalj. Se ärmarna på den vita skjortan. Min klädesel skall förstås vara svart, får gärna vara olika tyg i över- respektive nederdel.

Men jag gillar INTE denna skjorta nedan, med knyt i midjan. Hellre dramatiskt knyt på kjolen, eller en ”paper-bag” midja.

 

 

 

Kommentera