Ritat klart

torsdag, 26 oktober, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Har efter decennier lärt känna igen min egen kreativa process. Drabbas därför inte av panik när jag sitter framför ett tomt ark, och varken får ur mig ett pennstreck eller en enstaka bokstav. För jag vet, att där inne i huvudet rullar maskineriet på, samtidigt som jag hundpromenerar, tittar på tvätten som far omkring i tvättmaskinen eller hackar en lök, eller vad jag nu gör. Att samtidigt författa verksamhetsplaner, fylla i rader av malldokument och skärskåda kolumner i kommande budgetar – är dock en effektiv broms för det kreativa. Nu finner jag visserligen stort nöje i både det ena och det andra, så det gäller att hitta en balans. Igår kunde jag iallafall överlämna mina skisser och ritningar till den kommande utställningen ”I huvudet på Alexander Lervik, designer” som öppnar på Kulturhuset Stadsteatern i April 2018. Välkomna att kika på resultatet! För att sparka igång den kreativa processen kan man förstås ta till allehanda knep. Doft är viktigt för mig, så mitt nya doftljus från L:A Bruket med namnet Tabac är en god assistent, liksom bästa tidningen The World of Interiors.

Kommentera