Middagsbuffet

söndag, 15 oktober, 2017 av Camilla Thulin

Från i fredagskväll tills nu, då jag pustar ut en stund, har jag ägnat mig åt att göra en stor familjemiddag. En av mina bröder fyller 60, och önskemålet var turkiska smaker. Det krävs lite logistik att laga mat till 13 personer, noggrann planering med vad som ska lagas och inköpas. Fredagsdagskvällen ägnades åt inköp, marinering, efterrätt, strykning och röj. Igår blev det mer inköp, dukning och tillagning av alla rätter: vinbladsdolmar, kanelkyckling, lammbullar i tomatsås, cherkesisk kyckling, potatissallad, tabouli, linssallad, spenat och hummus. Klockan sju kom gästerna och gick vid ett tiden. Vi tycker om diska och rensa upp samma afton. Hatar att gå till sängs och ha ett grisigt kök, som väntar. Det får bli sent, för Musse måste få en rejäl nattpromenad. Idag har jag tömt diskmaskinen, putsat lite glas och röjt bort det sista. Planerar inför kommande vecka i ateljén och möten om stil och ny musikal.

Lilla Boston Boris hjälpte till med disken.

Kommentera