Heldag på Östgötateatern

onsdag, 4 oktober, 2017 av Camilla Thulin

Har börjat min resa med det nyskrivna verket, musikalen Camera, som uruppförs på Östgötsteatern i Norrköping. Mina kollegor på kostymateljén är förnämliga, liksom min dag med möte och förrådsplock. Att kostymera ett verk, där alla plagg ska sys är inte så svårt, som när man ska plocka hälften av plaggen. Det blir alltid lite vingligt innan man kommer igång. Efter dagens plock, så gick vi igenom listorna igen och vi har kommit en bit på väg. Nu vet jag vad jag ska fiska upp i Stockholm och vad jag ska beställa. Mina kollegor spenderar förrådet och mäter plaggen. Nästa vecka har vi en ny heldag med avstämningar och mask/perukmöte. Idag tog jag ett halvpancho tåg, som kom mer eller mindre i tid, 3 minuter sent kan man stå ut med. Hemresan var däremot right on time med mega panchoutåget via Kolmården och Nyköping, mitt favorit tåg. Lugnt, tyst och man kan reflektera över dagen, svara på mail, läsa lite nyheter, väder och fundera vad det blir för middag. Min måltid blev smörstekta trattar med grädde, pasta och rucola. 

Mina kostymskisser till ”Camera” 

Besök hos Maja, patinererskan, som håller på att återskapa Ingrids klänningstyg i Stromboli, makalöst häftigt och fint!

På kostymförrådet, som innehåller allt.

Vill ha! En äkta gammal toreadorjacka.

Evigt tjafs med DHL.

Kommentera