Fasan med sherrysås

söndag, 17 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn


Igår bjöd maken på godaste fasanen. Lade ut en bild på instagram, och genast kom önskningar om recept. Voila! Varsågoda, makens fasan: Fasanen klappas torr, gnids in med salt och svartpeppar, brynes i smör (eventuellt också lite olivolja). När fasanen fått fin färg bräseras den under lock i sherry. Vänd fågeln då och då. För torrt? Tillsätt lite vatten, ibland en skvätt utspädd kycklinfond. ömsom lite sherry. När fågeln är klar, efter cirka 30 minuter, tas den upp och läggs i folie. Nu är det dags för såsen. Sila av spadet i en ny kastrull. I spadet tillsätter man lite mer sherry, beurre manié och matlagningsgrädde. Puttra ihop. Smaka av. Under tiden trancheras fågeln. Serveras med rönnbärsgelé och vad man mer kan tänkas vilja ha, en god potatis förslagsvis.…kan ju dimpa ner lite fasan..särskilt om jag ser utsvulten och ledsen ut…

 

 

 

Kommentera