Lösningen fanns i Vogue

torsdag, 14 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Hm. Funderar, vänder och vrider på ett problem. Funderar lite till. Nästa vecka öppnar vi utställningen MODE I FEM AKTER med kreationer skapade av nyligen utexaminerade studenter från Borås Textilhögskola. Men i utställningen saknas ett scenografiskt element som kan binda ihop det hela. Förkastar den ena egna idén efter den andra – som går från uppstoppade djur (finns i mängd hos rekvisitan) till ihopsurrade stora kontorsmöbler eller diskbänkar från IKEA (knäppt…javisst…men man måste våga tänka hur som helst). Matt öppnar jag franska VOGUE och får syn på en trenchcoat överdragen med en tunn transparant plastyta. Voila! Lösningen på problemet: vi skapar rumsavdelare med transparanta våder! Producent Elin sätts i arbete, och om en stund skall jag titta på en massa filter i olika kulörer – för det fanns förstås redan i huset då vi är en teater. Och på rulle. Hur praktiskt som helst. Nu hoppas jag bara att det fungerar, annars blir det till att tänka snabbt och fritt igen. Och igen. Här är några bilder från när kreationerna visades på Stockhoms Modevecka, och precis nu äntrar de catwalken på Londons modevecka.

Kommentera