Vernissage!

lördag, 9 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Och så anlände då slutligen den stora dagen. Fredagen 8/9 inleddes med pressvisning av ”Lee Miller – Krig och Mode”. Ett tjugotal kritiker och journalister från alla våra stora dagstidningar och tongivande magasin samt radio dök upp. Jag pratade och berättade om utställningens tillblivelse och den underliggande idén: lyfta fram en okänd sida hos den eviga pionjären Lee Miller, samt visa på modets motor: kriget. Pratade bland annat om ”beauty as a duty” och användandet av det röda läppstiftet som en patriotisk akt och protest gentemot nazismen. Vid min sida hade jag Antony Penrose, Lee Miller son. Sedan vidtog en lååååång dag med massor av intrevjuer och slutligen en vernissage – där Antony och jag höll tal tillsammans. Upptagen med att prata, peka, hälsa, svara, lyssna…..lyckades jag inte ta en enda bild under gårdagen. Och idag fortsätter mitt roliga arbete då Antony Penrose fyller 70 och förstås skall firas rejält med middag i trevliga personers sällskap. Men dessförinnan väntar några timmar i tvättstugan. Den här gången hoppas jag att ja bokat rätt…

Lee Miller – Krig och mode
8 september – 4 mars 2018
Galleri 3 •
Kulturhuset Stadsteatern

 

Kommentera