Matlåda

söndag, 13 augusti, 2017 av Karina Ericsson Wärn

I möjligaste mån undviker jag att gå ut och äta lunch när jag arbetar. Och det av flera anledningar: svårt att få valuta för pengarna, lunchställen tenderar att vara slamriga och stressiga, utelunchen tar för lång tid. På Kulturhuset Stadsteatern har vi tillgång till egna kök och långbord att äta vid, så jag försöker ta med mig matlåda. Ibland får gårdagens rester följa med, sommartid räcker det med fil och müsli – och det händer att jag åker buss till jobbet med ett kokt ägg i fickan. Idag förbereder jag lunch till måndag + tisdag. Basen blir en couscoussallad med zucchini och rödlök. På måndagen kommer den få sällskap av ett par skivor rökt lax som blev över från dagens lunch. På tisdag är planen att addera en god tomat och ett kokt ägg. Allt det gröna samt ägg kommer från Bondens marknad på Katarina Bangata som jag besökte i lördags. Bästa adressen för närodlat och närvärpt. Köpte blommor också, som vi ”glömde” att ta med hem till den andra granntanten och grannfarbrorn igår. Nåja, de fick annat trevligt.
Kommentera