Lee Millers klänning

torsdag, 10 augusti, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Nu pågår ett intensivt praktiskt arbete med utställningen ”Lee Miller – Krig och mode” som öppnar den 8/9 i Galleri 3 på Kulturhuset Stadsteatern. Själva fotografierna är hos ramverkstaden Bergevalls, som ser till att inramningen blir så snygg den bara kan bli. Igår förmiddag träffade jag och min avdelnings producent Paola Zamora kostymavdelningens tillskärare och skräddare Kerstin Dagmarsdotter. Nu var det nämligen dags att välja tyg till en klänning som skall specialsys till utställningen. Förlagan återfinns i ett svart/vitt fotografi som ingår i utställningen. Vi skall återskapa fotografiets miljö, med dam i klänning och en mängd kristallkronor och lite annat. För att allt skall bli så exakt som möjligt färgas tyget in på patineringsavdelningen av patinerare Ing-Britt Sundin. Makalöst att ha tillgång till all denna expertis och alla material. På eftermiddagen blev det sedan en tur till Thielska Galleriet och utställningen med Toni Lewenhaupts vackra vintage plagg. För att göra utställningar måste man också se utställningar.
Kommentera