Semestermood

fredag, 28 juli, 2017 av Camilla Thulin

Att komma in i ett slött semestermood tar mig säkert 5 veckor. Vissa somrar kommer jag aldrig dit. Nu precis en vecka innan hemresa infinner sig lugnet. Har idag spenderat halva dagen på taket och läst en mycket underhållande bok ”Firman” om familjen Bonnier av en av firmans gamla medarbetare Bernt Hermele. Tycker att den är extra rolig eftersom jag jobbat i den sfären av och till. Bl.a. var jag krönikör i Veckans Affärer under något år, en gång i månaden. Mina böcker har Bonniers förlagt. Jobbade för Husmodern innan den kollapsade, gjorde flotta hemma hos. Känner många, som jobbar i Firman och har haft glädjen att bli intervjuad och uppmärksammad i Firmans olika medier. Härligt att sitta på taket, sola lite, titta utöver havet och samtidigt läsa en underhållande bok om en makalös familj med helt egna regler och rutiner. Kan rekommendera denna bok och jämföra den med en spänningsroman, man sträckläser, ett stycke svensk historia helt enkelt, roligt och pedagogiskt berättat.

Kommentera