Fiskrecept till J Rabaeus

söndag, 23 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Att vår sajt återuppstått efter ett års vila är delvis Johan Rabaeus skyldig till. Han blev alldeles vilse i tillvaron utan rapporter från köket hos Ericsson Wärn. Och det ville man ju inte vara skyldig till. Och för att stilla Monsieur Rabaeus hunger och ge honom karta och kompass i åtminstone kökstillvaron så kommer nedan receptet på Bar à la Marseillaise från Elizabeth Davids kokbok som vi fyndade häromdagen. Den delikata fiskrätten tillagades av maken. Ikväll kommer vi dock inte att orka äta någonting alls då söndagen enligt tradition först tillbringats på loppmarknaden följt av rejält tilltagen lunch i 13e arrondissementet, Europas största Chinatown.
RECEPT:

2 st portionsBAR (hmmm…gös på svenska?) urtagna och fjällade lades i en form ovanpå en bädd av färsk fänkål i lagom bitar, bitar av förkokt potatis, lite grovt skuren gul lök, några vitlöksklyftor. I och ovanpå fisken lades timjankvistar, salt och peppar tillsattes. Över alltihopa hälldes sedan ett litet glas vin och lite mindre vatten och så rejält med olivolja. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 35 minuter. Serverades med en hemlagad majonnäs och lite citron. Mums!


Kommentera