Vattenproblem

tisdag, 11 juli, 2017 av Camilla Thulin

Ni som bor i hus vet vad det vill säga när nödvändiga funktioner strejkar. Under högsommaren här på Bodrumhalvön kan vattnet plötsligt avstanna. Givetvis är första tanken att hydroforen pajjat, oftast inte. Orsaken är då att kommunen håller inne på vattnet och fyller på sina reservoarer. Detta blir givetvis ett i-landsproblem, inget vatten till varken växter, disk eller dusch och vem vill ha ett kök med små myror mumsades på gamla matrester, här går det ABSOLUT inte att lämna gammal disk till nästa dag. När vattnet slutar att rinna gäller det att ha en egen reservoar, vi har en tank på taket och borde ha några under gräsmattorna. Igår var vår tank slut, eftersom vi nallat på den, något man inte vet, för proceduren påfyllnad sköter sig själv. Har kommunen stängt sitt flöde, så tar reservtanken över och tar snabbt slut, i synnerhet dessa torra perioder. Vad göra då, jo vi ringer vår förnämliga vattenman, Mehmet Bey, som byggt hela vårt vatten och avloppssytem. En person, som alltid är påG, även söndag kväll! Han i sin tur kallar på sin lilla tankbil och vips är vattenreserven fylld. Här kan man absolut inte ha en dålig relation med sin vattenman, för vår del är det en omöjlighet, eftersom Mehmet är bäst och extremt trevlig. Och det roligaste av allt, han står bakom vår nya favoritkrog, Zeytinlina, olivlunden med en strand nere i Yaliviken, bäst just nu, tycker vi.

Kommentera