Bistrot l’Estrapade

lördag, 8 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Igår dinerade vi på Bistrot l’Estrapade i 5e arrondissementet. Ett ställe vi passerat hur många gånger som helst, men aldrig ätit på. Vi har alltid sagt att det ser väldigt trevligt ut, och det där borde vi testa, och så vidare. Igår avancerade vi från prat till verklighet. Promenerade från ”vårt” 6e och slog oss ned vid ett bord vid halv åtta tiden. Inredningen är i klassisk trevlig bistrotstil med zinkdisk, mosaikgolv, små lampetter, spegelvägg och intressanta små inramade bilder att titta på. Kim fick genast en vattenskål, vilket man som hundägare uppskattar. Vi åt en 3-rättersmeny där min enda invändning är att förrätten var lite för vinterbetonad. Ett grillat päron med roquefortost och chorizo. Rätten serverades het som attan, med osten smält till en sås. Eftersom det råder plus trettio grader hade det varit mer passande om samma rätt serverades kall – ett avsvalnat grillat päron med rumsvarm smulad roquefort och chorizo. Därefter följde för min del lite anka och slutligen en körsbärskaka. Servicen var både trevlig och uppmärksam. Inget att klaga på alltså. Men själva krogen, med plats för 20 gäster, gör sig nog bäst vintertid då den verkligen är ett litet mysigt krypin som kommer kännas otroligt välkomnande när man huttrar och regnet duggar iskallt. Hit kommer vi absolut gå tillbaka, men först när hösten/vintern anlänt.


Kommentera