Modetjafs om ålder

fredag, 30 juni, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Inför flighten Venedig-Paris köpte jag Harper’s Bazaar. Den innehöll faktiskt noll och ingenting av läsvärde. Vilket är vanligt när det kommer till modetidningarnas juni/juli nummer. Och jättekonstigt. För jag kan tänka mig att det just sommartid finns köpare som i vanliga fall inte köper exempelvis Vogue, men som slår till på semestern. Man vill lyxa till det, få en inblick i ”vad som gäller” och ta del av skönhetsrön (massera dig smal) samt läsa en och annan bra artikel. Men om tidningen inte innehåller något annat än plottriga collage, vem återkommer då som köpare? Och senaste numret av Harper’s Bazaar innehöll ett grepp jag trodde dött ut: klä dig för din ålder. Varför skall det vara skillnad på innehållet i en garderob om man är 40, 50, 60 eller 70? Och vem sjutton byter ut sin garderob mellan låt oss säga 60 respektive 70? Det enda positiva i det här fallet är att man numera fattat att modeintresset nödvändigtvis inte går i pension.


Kommentera