Pust å stön i Paris

torsdag, 22 juni, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Anlände i går afton till 37 grader i Paris. Och en kall sallad Niçoise och välkylt vitt vin. Vad skulle jag göra utan makens eviga markservice.På morgonen, innen hettan slog klorna får hårt i staden, promenerade jag genom Luxembourgträdgården till djuraffären för att bunkra upp åt Kim som fick stanna hemma. Kim har fyllt tolv och klarar värmen sämre nu än förr. När han var yngre sökte han upp heta solfläckar och solbadade i dem tills man fick dra honom åt sidan. Nu vill han helst vara inne i svalkan. Klokt. Till middag blir det något kallt igen. Idag lagar jag. Det blir rökt röding med en sallad gjord på kokt potatis, purjo och kapris. Så klart hälles en vinägrett över salladen på bra olivolja och vit balsamvinäger samt lite kryddor. Till förrätt blir det endive fylld med lite tonfisk rilette. Till dessert en färsk getost och platt vit persika.

Kommentera