Samma rutiner

söndag, 18 juni, 2017 av Camilla Thulin

Hemma i Yali har jag samma rutiner, som i Stockholm. Det är söndag och lite tvätt ska hängas efter nattens maskin, samtidigt, som katternas handdukar ska väskas upp. Alla mat förråd är tomma och bör fyllas på, så att vi slipper hänga på krogen i tid och otid. Bästa bunkringen sker hos mega grossisten Metro. Där inhandlas kartonger med vin, öl, lever till katterna, potatis, kaffe, grönsaker, frukter och diverse hushållsartiklar. Sedan fylls det på med hemvärpta ägg och diverse ekologiska produkter från marknaden på tisdag. Vi hann även att besöka en liten båtmässa nere på marinan, skumt, eftersom det är Ramadan, eller Ramazan, som det heter. Det innebär att det är extremt lugnt på byn, folk fastar dagtid och väntar på aftonens skott, typ vid 20.30. Då ställer man till med matorgier i hemmen, inte på krogen. Kvällen avslutades med ett litet regn, inte så konstigt eftersom himlen varit grå och luftfuktigheten maximal.

Kalkan, turkisk Hälleflundra.

Hos vattentanten

Vinförrådet är tillbaka.

Middag på gång.

Godaste fruktsalladen, recept kommer imorgon.

Kommentera