Testat med Sissela Kyle

torsdag, 1 juni, 2017 av Karina Ericsson Wärn

För några dagar sedan testade vi Holger Bloms Favoritpromenad tillsammans med Sissela Kyle och en handfull andra kollegor. För säkerhets skull tog jag även med mig min mamma Eila. Skall saker testas, så är min mammas synpunkter alltid av största vikt. Det är mamma som står iklädd vita byxor till höger på gruppbilden. Och hon har nu sett till att promanadpauserna blir på rätt ställe så man hinner pusta och tänka och spana in förbipasserande (viktigt!).

Promenaden är ett samarbete min avdelning Konst/Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern och Parkteatern, där Sissela Kyle är en perfekt teaterchef. Vem är då Holger Blom? Ja se det får man veta under promenaden som sker vid fyra tillfällen i augusti och som går längs med Norr Mälarstrand i Stockholm. Då kommer Sissela Kyle att berätta så det står härliga till – om Holger Blom – med och pratar är också landskapsarkitekten Thorbjörn Andersson och så Paola Zamora som producerat allting.

När vi testpromenerade så gick allt galant. Sissela hördes bra, det finns en kritisk geografisk punkt där det finns risk för att trilla i Mälaren, men om vattnet är varmt så kommer det kanske bara vara skönt. Jag kan garantera att den här promenaden kommer bli allt från urkul till oerhört givande. Man kommer gå hem och liksom veta mer. Vara rikare på Stockholmiana, och mer kritisk mot hur illa saker fungerar idag. Jag kommer själv finnas på plats, iklädd en Parkteater t-shirt, för att ta hand om eventuella skavsår, frågor och lösa hundar. Det kommer vara fri entré, så det gäller att vara på plats i tid. Vill du veta mer om NÄR och VAR så hittar du all info här.

Holger Blom till höger, om någon undrar.

Kollegor och mamma på Stadshusets innergård. Mannen till vänster är landskapsarkitekten Thorbjörn Andersson och kvinnan i svart och solglasögon producent Paola Zamora. Mamma i vita byxor.

Sissela Kyle fick placeras om litegrann så att hon inte själv backar ut i Mälaren, för hur skulle det se ut. Här testar hon ljudet samtidigt som hon tänker på budget (kanske).

Och här startar promenaden i Augusti, vid bensinmacken och Holger Bloms plats på Norr Mälarstrand.

Kommentera