Workshop

torsdag, 14 april, 2016 av Camilla Thulin

Modern dans är speciellt, här processar vi oss fram till ett resultat. Det finns inga regler hur, allt finns i koreografens/regissörens huvud. Här gäller det att följa med, försöka tolka rätt och bara köra på, kul och svårt. Att kostymerat ett stort 1700-tals verk med någorlunda tidstrogna är lätt som en plätt. Då gäller det att skaffa fram rätt tyger och göra skisser utefter samtalet med regissören och instudering av texten, sedan är det bara att trycka på startknappen och dräkter skärs till, sys, dekoreras och provas några gånger till. Har man haft ett bra samtal och samarbete behövs ingenting ändras, möjligen strykas. Dagens Maratondans workshop på Kulturhuset Stadsteatern gick ut på att prova runt lite i de mest vansinniga dräkter teatern har på lagret, kombinera ihop dem och se hur de tar sig ut för sig själva och tillsammans. Här är inget hugget i sten, mer fritt och inkännande. Transporten med alla kläder på vagnar från kostymförrådet ner till danssalen är en helt annan story. Det rullas genom olika caféer, biblioteket och diverse egendomliga hissar av olika format, en äkta kringelikrok ner till danssalen i källaren. Det blev en kul workshop, som mynnade ut till nya idéer och tankar, vilket är meningen med föreningen.
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera