Fiskedon

fredag, 19 februari, 2016 av Camilla Thulin

Tittade in på Auktionsverket på Nybrogatan. Vår gode vän Göran Dyhlén visade sin unika samling av antika/gamla fiskedon, varför, jo för de ska auktioneras ut. Frågade varför, visste redan svaret, han hade ”döstädat”, vilket jag själv håller på med av och till, det tar tid, så det gäller att börja. Samlingen är helt underbar, de mest fantastiska drag föreställande sjöjungfrur och allehanda odjur, blandat med korgar, nät, tinor, linor, metrevar, flöten, små burkar, rullar, spön och en massa pryttlar jag ej vet namnet på. Många av föremålen skulle man kunna göra om till smycken. Elegant exponerade i vitrinskåp. Väldigt roligt att se, här kan du lotsa dig in på onlineauktionen, som heter sport och fritid. Föremålen visas fram till den 27/2.
image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera