Trafik(T)anter

söndag, 31 januari, 2016 av Camilla Thulin

Söndagar är numera vigda till körlektioner med bästa Janina, som trafikrepeterar med tanter i min situation, kvinnor som har körkort, men inte kört på många år. Tror att vi är många därute. Det känns extremt bra att köra med en jämnårig kvinna, som fattar problematiken och dessutom arbetar som chaufför. En person som befinner sig i trafiken 24/7. Janina skulle ju helst vilja att jag gasar mer och hänger på motorvägen, men jag är fortfarande lite för skraj. Då finner hon nya bra alternativa vägar, som gamla vägen mot Gurraberra och sedan till Artipelag. Det blev blandad körning från Slöddermalm, via Saltsjö-Duvnäs, ville kolla in min gamla hembygd och föräldrahem. Kul att vara ute och köra, se nya ställen, samtidigt som umgänget med de övriga trafikanterna ska flyta på. Mitt problem är att våga trycka på gasen. Det är bara att öva och fatta att de andra bilisterna också vill överleva. Min tokiga inställning är att alla fordon är mordredskap och att alla är galna. Det är därför jag måste gå till den fantastiska trafikterapeuten Janina, som sakta men säkert lyckas manipulera min rigida trafikhjärna. Jag kan verkligen rekommendera denna form av träning/terapi, för alla som är lika trafikrädda som jag. Dessutom har vi supertrevligt, vilket inte är helt oävet.
image
image
image
image
image

Kommentera