Trafik(t)anter

onsdag, 20 januari, 2016 av Camilla Thulin

Äntligen har jag börjat övningsköra. Har körkort, men har inte kört på typ 15 år och då är man livrädd för att sätta sig bakom ratten. Jag vet att den andra Granntanten har exakt samma dilemma. Jag tror att vi är många kvinnor därute med exakt samma problem. Min mamma t.e.x. slutade köra när vi flyttade till Stockholm i mitten av 60-talet. Man är helt enkelt rädd för trafiken, som vuxen när man inte kör regelbundet. Har fått kontakt med en fantastisk granntant Janina, som är yrkes chaufför. Janina har upptäckt att det finns massor av vuxna kvinnor, som Karina och jag därute, som inte vågar. Hon erbjuder körträning för orutinerade damer med körkort. Det handlar om bilen, trafiken, regler, skyltar, ja allt, som jag är rädd för, helt enkelt. Därför bestämde jag mig för att börja övningsköra med detta proffs, smygstartade med Johan i julas, vilket funkade fint. Tog min första lektion i söndags. Läskigt var det, men med en underbart kul och proffsig handledare som Janina vågade jag. Mina problem är att trycka på gasen, så mantrat var gasa, du stoppar upp trafiken. Nu kommer jag att köra varje helg, så att även jag kan köra i Turkiet, för tänk om det händer Johan något, jag måste ju kunna skjutsa honom till sjukan. Och det är ju kul att köra när man väl kan. Jag tog körkort i mitten av 90-talet. Då körde jag runt en heldel, till fjällen och ut i landet, rädd var jag definitivt inte. Fick t.o.m en Renault4 med paraplyväxel av Johan, som pappa lärde mig starta då det var frysgrader. Stuvade in hundar och kostymer fint i min lilla skåpbil. Saknar det ibland, men nu har jag Janina, som är en super skön trafikterapeut, vilket är fantastiskt. Jag kan verkligen rekommendera Janina, om någon känner sig sugen, så maila till henne på info@trafikrepetera.nu. perfekt istället, för att gräla med någon vän eller närstående. Ni kommer att få information om min utveckling i bileriet.
image
image
image

Kommentera