Chili con carne

måndag, 11 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Har älgfärs i frysen som behöver omvandlas till något. Idag bestämde jag mig för att göra en chili con carne av älgen och lite annat som fanns hemma. Så här gjorde jag:

2 gula skivade lökar + hackad stjälkselleri + ett antal finhackade vitlöksklyftor fräses i olivolja. Efter ett tag tillsätter jag färsen, fräser och fräser. Tillsätter sedan följande torkade kryddor: spiskummin (från granntantens inköp i Turkiet), paprika, rökt paprika, chili. Fräser igen. Tillsätter ett par matskedar tomatpuré och fräser lite. Tillsätter sedan en burk cocktailtomater, saltar och pepprar och häller på ungefär 1.5 liter oxbuljong (från tärning). Nu får allt koka ihop på låg värme tills röran har en bra konsistens. Inte för lös. Precis innan servering tillsätter jag två burkar avrunna vita bönor (EJ i tomatsås herregud, utan naturella). Smakar av. OK? Serveras med en klick gräddfil och några blad grönt som dekoration om dylikt finns i hushållet. Kanske en skiva bröd till. Eller ris för den som vill, det vill inte jag.

Kommentera