Mat och tårar

söndag, 10 januari, 2016 av Camilla Thulin

Först vill jag tacka för alla glada tillrop med anledning av tårsprayet och äldreomsorgen, vi är många som irriterar oss på båda fenomenen. Angående tårsprayet ska man spraya det på slutna ögonlock inte i ögat. Jag är så nöjd nu, för mina ögon har mer eller mindre slutat rinna, från att ha runnit över. Detta är ett typiskt ålderstecken, med torra ögon, men känner en hel del yngre personer med samma problem. Sprayade lite på min 85-åriga mamma, som inhandlade sig ett eget spray, jag hoppas att det kommer att funka. Angående äldreboende, sjukhus och mat finns det säkerligen många billiga åtgärder att göra, typ som vi gjorde häromdagen. Johan är besatt av den andra Granntanten och Granngubbens förnämliga matlagning, så Karina lade ut ett recept på currykyckling till Johan  häromdagen. Han inhandlade alla ingredienser och vi lagade denna förnämliga rätt tillsammans, vilken räckte till 3 middagar p.g.a. den stora Brösarpskycklingen. I torsdags gjorde vi den enligt receptet, igår spetsade  jag grytan med en påse saffran och idag fick den lilla resten ackompanjeras med lite hackad fräst tomat, pasta och spenat. Av all buljong med morötter, palsternacka, lök och purjo blev det 4 portioner lunchsoppa. Fräste lite skalad tärnad potatis med vitlök i olja, ner med röda linser, spiskummin, gurkmeja och fräs vidare en stund. Sedan hällde jag på resterande buljong, spetsad med den röda curry pastan. Efter en stunds slowcooking fick mixern ta hand om det hela och det blev en supergod krämig linssoppa. Ingenting ska förfaras. Något som kanske cheferna inom äldreomsorgen borde tänka på. Jag är helt övertygad om att 75% av den levererade maten slängs p.g.a. att den är oätlig, ingen win win direkt. Mer ansvarslöst hanterade skattemedel, får man leta efter. Ju mer jag funderar på den äckliga maten som serveras till våra äldre kamrater, ju mer konfunderad blir jag. Självklart finns det säkert en hel del häftiga boenden där allt är tipp topp, men det räcker att det bara finns ett boende, som är dåligt, för att det ska vara skandal.
image
image
image

Kommentera