Inplastad Thulin

onsdag, 6 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Nedtaget av granntantens utställning fortsätter, trots helgdag. På fredag kommer transportbolaget för att hämta upp allting, och då måste vi vara färdiga. Vi är en hel liten armé som arbetar med muskler och skarpa ögon. Till vitrinernas tunga glasskivor har särskild transportlåda byggts, och till själva vitrinerna har en plattform med hjul snickrats ihop. På Kulturhuset Stadsteatern finns en expertis att vara stolt över. 

Kostymerna hängs in i så kallade kyrkor. Varje kostym är försedd med ett inventarienummer och bockas av i en innehållsförteckning, signeringen och avbockningen görs av två personer som kontrollerar varandra, så att inga misstag skall uppstås. Varje kostym plastas in, och förses med en plastficka i vilken bild på kostymen finns, samt en textbeskrivning av kostymen ifråga. Vitrinernas innehåll, från örhängen till skisser och tidningsklipp packas också minutiöst, och prickas av och dubbelsigneras. Rekvisitan, från stolar till tavlor och kandelabrar har fått överdrag av plast och packats ihop på pallar, allt skall gå att rulla lätt – och när vi är färdiga kommer vi stå med en transport som är så stor att den lätt fyller en 2-rummare. Utöver alla bockar och signeringar så fotograferas också hela förloppet. 

Om några månader skall allt packas upp igen, hos Dunkers Kulturhus i Helsingborg, och då gäller samma rigorösa ordning. Pricka av, signera och så vidare.

Kommentera