Hemmafrueri

söndag, 29 november, 2015 av Camilla Thulin

Denna söndag har varit så regnig och grå att den passat perfekt till min hobby, hemmafrueri. Det vill säga: tvättstuga, bunkring av veckans mat, långkok till Musse, en parfait till fredagens middag, maränger på äggvitorna som blev kvar från parfaiten och en linssoppa på gamla grönsaker. Fick inspiration av tidningen Hungers iver – likaså min – att ta tillvara på gamla småsunkiga grönsaker, som ligger och surar i kylen. Det blev en soppa på gammal potatis, selleri, chili och vitlök, som fick koka ihop med en näve röda linser. Frös in resten av chilin och sellerin, de kommer att få djupdyka ner i nästa soppa. Inget ska förfaras här. Passade även på att rensa ett skåp fullt med plastlådor.
image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera