Turkdag

torsdag, 5 november, 2015 av Camilla Thulin

Gårdagen gick nästan helt i Turkiets tecken. På förmiddagen hade vi audiens hos ambassadör Kaya Türkmen tillsammans med vår underbara vän Kadim Akca. Ämnet för mötet var visum kontra residence permit. Intressanta frågor, som nästan ingen har koll på eftersom reglerna ständigt ändras. Det alla, som ska resa till Turkiet bör veta är att passet måste gälla 6 månader efter hemresan, så checka alltid passet giltighet innan färd till Turkiet. Själv har jag ett nytt, så jag behöver inte bry mig, just nu iallafall. Mötet var intressant och informativt, det slutade med att vi bestämde middagsdate med de båda prominenta herrarna på Opera Källaren. Morgonen tillhörde ateljén, liksom eftermiddagen. Den tidiga kvällen tillbringade jag med Stödan på Allt om Mats 45 års fest, med diverse prisutdelningar. Ett fint arrangemang med värdiga pristagare. Den senare delen av aftonen spenderade jag tillsammans med mitt sköna gubbgäng i den stora matsalen på Opera Källaren. En trerätters inmundigades med de mest utsökta viner, så blir det alltid när Kadim Bey är värd. Underbart trakterad av bästa källarmästare Nusrat ”Nurre, Bey. Han är i klass med hovmästare Dan på Operabaren, en annan underbar yrkesman, med känsla för det lilla extra.
image
image
image
image
image
Stödan och Trendgurun Stefan Nilsson
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera