Aubergine och lamm

söndag, 1 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Igår kväll blev det en enkel middag. Färsbiffar gjorda på malt lamm från slaktaren på Rue de Seine. Han mal medans man väntar. Kryddar sedan färsen med rosmarin, timjan, salt, peppar och finhackad vitlök. Till det aubergine som skivats tunt, saltats och legat under press för att vattnas ur. Steks i olivolja. Den gula paprikan grillades i ugnen och strippades sedan på sitt brända skal. Zucchinin skar jag a’la julienne och blandade upp med en liten smet på ett ägg och lite vetemjöl, kryddade med salt, peppar, basilika och oregano. Stekte som en råraka i solrosolja. Lite överbliven kokt potatis mosades sönder, blandades med lite vitlök, toppades med olivolja och fick en skjuts in i ugnen. Slutligen griljerades två tomathalvor, och biffarna stektes.

Kommentera