Provtvätt

lördag, 24 oktober, 2015 av Camilla Thulin

Inför varje ny kollektion bör man kontrollera alla tyger. Ett måste är att materialen ska kunna tvättas i maskin och torktumlas lätt, för att sedan hängas upp i torkrum eller hemma i det fria. Vi svenska kvinnor är extremt dåliga på att lämna in våra plagg till kemtvätt. Mina finaste klänningar åker alltid in till Hanibal på Hornsgatan 79. Vi är också dåliga på att tvätta rätt. Därför måste vi ta hänsyn till det när vi väljer material. Och tackolov finns det många fina lättskötta tyger för oss som varken har tid och intresse att grotta ner oss i olika tvättprocedurer. Jag har därför provtvättat en massa tygprover jag mätt ut exakt, för att kontrollera före och efter. Hade tur, för det var bara ett material, som inte höll måttet. Det är bättre att få överraskningar innan provplagg är sydda och produktionen är pågång!
image

Kommentera