Köper nästan ett slott

söndag, 18 oktober, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Maken serverar mig en kir medan jag surfar runt bland slott till salu i Normandie. Förskräckande billigt. Köper dock inget (köpte ju en ny handväska häromdagen, man måste besinna sig). Jo förresten, klickar hem kokboken ”bönor, ärtor, linser” av Jenny Damberg (FÖRLÅT mig Söderbokhandeln). Tycker boken verkar intressant och bokstavligen matnyttig. Älskar bönor (inte böner), linser och ärtor. Funderar faktiskt på att bli vegetarian, vilket inte borde vara så svårt. Vi äter allt mer sällan kött. Fast varför sätta upp en massa regler för sig själv? Blir jag sugen på lamm, så tänker jag tillåta mig det. Och en kalvnjure är inte så dumt. Det heller. Men absolut att här skall viktas över än mer, mot det vegetariska. Det mår alla bra av. Inte minst framtiden. Och apropå morgondagen…när jag sitter här och glor på än det ena slottet efter det andra, som verkligen är förskräckande billiga, så säger maken: ring Johan och Camilla. Granntanten och grannfarbrorn. Ja, varför inte. Vi kanske kan flytta ihop i ett dragigt slott tillsammans. Vi häckar ju redan hemma hos varandra en hel del. Johan och maken kan fixa med inredningen (vilket de ju redan lagt beslag på när det gäller våra respektive hem) medan jag och granntanten dricker vin, hundpromenerar och arrangerar Salonger och granntantsresor.

G21073

 

Kommentera