Mysko besök

onsdag, 7 oktober, 2015 av Camilla Thulin

Vi gjorde ett underligt besök idag, innan turen till Tbilisi, nämligen Gorkijparken. Tidigare var det en klassisk park med tivoli, olika stånd med försäljning, matkiosker och andra klassiska ryska företeelser. Sedan 2010 håller man på att bygga om, hela tivolit är borta och idéen är en Central Park. Jag som värnar om folklore blir lite trött när globaliseringen tar över och allt blir likadant, varför ska man resa någonstans då? Härligheten ligger ju i våra olikheter, därför blir det ju ytterst intressant att besöka varandra och ta del av våra olika kulturer. Nu känns det mer, som om vi alla ska malas i samma kvarn och ut kommer vi och både ser och är likadana. Det stundande besöket i Tblisi/Georgien känns oerhört kul och intressant, ett litet land, som har sin egna tillvaro. Det sägs att Tbilisi är det mest heta resmålet just nu. Rapport kommer…tyvärr går det ej att ladda ner någon bild just nu, kanske senare.
image
image
image
image
En liten fin automat man köper mat till parkens fåglar och gnagare, djurmat helt enkelt, något vi borde ta efter.
image
Härliga samovarer i det lilla moderna tehuset.

Kommentera