Moscow by Day

tisdag, 6 oktober, 2015 av Camilla Thulin

Både Dominika och jag gillar folklore i olika varianter. Ett av måndagens roliga besök var på den härligt crazy marknaden Izmailovsky, lite utanför city. Dock tar det 1h med bil, kanske något snabbare med Moskvas underbara tunnelbanan. Den andra Granntanten och jag besökte marknaden som hastigast för några år sedan, då vi var inbjudna av de flotta Sweorna i Moskva. Idag var markanden avfolkad med
stora renoveringar både här och där. Men det hindrade inte oss till några köp. Jag investerade i en blågrå vinterfrisyr – en mössa jag sökt länge, äntligen fanns den. En rättssalen från Sibirien. Vi köpte även de mest fantastiska handstickade sjalar och vantar från en special get, med en cashmire, pälskänsla, extremt varma. Vi handlade av den underbara dam som stickat dem. Här kan man möta härliga människor, långt ifrån discodunk och Gucciväskor, ett härligt ställe väl värt ett besök om man gillar hantverk, Babushskor och grillade auberginer.
image
image
image
image
image
imageimage
image

Kommentera