Francesca Woodman

lördag, 5 september, 2015 av Karina Ericsson Wärn

När man gör en utställning så uppstår väldigt tidigt en detaljerad plan som från och med en viss tidpunkt inte går att avvika från. Ta bort går bra. Lägga till går ej. Tänka om och ändra är uteslutet. Nu skall alla bitar på plats i gallerirummet, step by step. Måleriet är nästan klart. Och samtidigt som man arbetar fysiskt med en utställning, så arbetar man i huvudet med andra. I min skalle snurrar både Henrik Vibskov och en Modefestival, samt lite annat småhemligt. Idag kommer jag med min assistent Tina märka ut var väggarna till Thulinskan skall byggas. Det finns förstås en ritning, men handpåläggning krävs också. 

Sov lite längre idag, på grund av sen fredagskväll. Det var vernissage på Moderna Museets utställning med Francesca Woodman, en tillställning som avslutades med en liten middag för de närmaste, som pappa Woodman. Träffade också gamla vännen och fotografen Tuija Lindström som jag inte sett på länge. Ett kärt återseende. Min kamrat, museets chef Daniel Birnbaum, hade kvällen till ära skaffat nya brillor. Asymmetri är grejen!

Kommentera