I don’t do smiling

onsdag, 19 augusti, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Den andra granntanten och jag har under åren då och då turnerat ihop. Vi har stått på stora scener, och små, och pratat om gäddhäng, pattar, sjunkande stjärt och olika lön på grund av kön. Ofta kantas turnén av intervjuer, och inte sällan ber fotografen oss att ”se lite busiga ut” eller ”spexa till det”. Så fan heller, säger vi då unisont med en blick. Ett av mina mantran vid just fotografering är:  I don’t do smiling. Att sitta i fönstersmygen och le som superkompetenta Sophia Bendz gör på förstasidan till SvD/Näringsliv skulle jag till exempel ha tvärvägrat att göra. Och tror ni att bildidén skulle uppstått om Spotifys tidigare globala marknadsdirektör haft snopp? Tror inte det. Tilläggas kan, att jag privat både ler och skrattar. Kommentera