Kultur och Media

onsdag, 12 augusti, 2015 av Camilla Thulin

Och så var det dags för Kulturhuset/Stadsteaterns stora höstsamling på Sergels Torg, under ledning av min gamla vän, den ytterst begåvade och sympatisk Robert Fux. Han har en gång  tiden, säkert snart 20 år sedan, som ledsen liten transa bott i min ateljé på Nytorgsgatan. Härligt med kamrater, som har en sådan specialbegåvning och dessutom lyckas ta sig fram. Denna säsong spelar han Konfrensiern i Stadsteaterns uppsättning av Cabaret, där även Johan har en roll, som den tyska herren, vilken dubbleras av den anda Granntanten, eftersom de är så lika. Hade nöjet att medverka en stund på scenen med Robert, vi talade lite om den kommande utställningen med olika alster ur mitt numer 30 åriga yrkesliv.
Kul med Kulturhuset/Stadsteatern, en av mina gamla arbetsplatser. Efter Beckmans -85, deltog jag i en utställning med mina korsetter och discotransvestiten Barbie. På teatern fick jag nog mitt första kostym uppdrag 94, antingen med Benny Fredriksson och pjäsen ”Det är från Polisen”, eller med Lena Söderlund och Carin Mannheimers ” Rika Barn Leka Bäst”. Sedan har det fortsatt med en rad fina pjäser och musikaler, som GG, Hair, Piaf, Amadeus och på Parkteatern Godspel. Kanske har jag glömt någon, kommer inte ihåg. Efter höstsamling blev det en tur upp på tapetsering och en rolig lång intervju med Karin Sörbring från Expressen, en ovanligt påläst och fin kvinna, dessutom idag klädd i en klänning från oss. En kul genomtänkt intervju, som plåtade av lyxiga Cornelis Nordström.
image
På Granntantens kontor.
image
image
image
image
image
image

Underbara Robert Fux intervjuar.
image

Bästa Karin Sörbring.

Kommentera