Säsongens största Klänning

fredag, 7 augusti, 2015 av Camilla Thulin

Jag tror att vi har gjort scenhöstens absolut största klänning. Herr Nordin har skapat en underbar Askungeklänning. Förlagan är Deobarah Kerr stora balklänning i filmen ”The King and I”. Jag har gjort en skiss på den och ändrat färg, har dessutom lagt till lite guld. Klänningen är sydd till Maria Lundqvist, som ska bära den, som ”Det påstrukna Förklädet” på Göta Lejon i musikalen med samma namn. Samtidigt syr Frk Karlsson sensommarens smalaste spetsklänning i ljusblå spets åt en ljuvlig privatkund. Det är härligt med kontraster. I Drömfabriken skapas både det ena och det andra. Själv får jag nöja mig med att sitta framför datorn och handla på engelska Beyond Retro, som just nu har garage rea på nätet. Det gäller att passa på. Har shoppat en massa skjortor, trenchcoats, klänningar och koftor till vår andra show, Jersey Boys. Nätet är en outgrundlig källa till intressant shopping. Har hittat en fantastisk engelsk sida, som säljer yrkeskläder. Deras sjuksköterske klänningar och housemaid klänningar är helt underbart snygga. Där har jag också funnit fina lagerrockar, vilka har en strykande åtgång i teater och filmvärlden. Förr fanns det fina omlottvarianter från Fristad, fattar inte varför de inte tar upp den igen. Varenda hipsterbrud i stan skulle använda den som klänning, äger själv en gammal ladugårdsblå, väldigt snygg. Det gick ej att ladda ner bilder nu, de kommer senare.
image
image
image

Kommentera